De Omgeving

shutterstock_102077245-sHedel is één van de woonkernen van gemeente Maasdriel. Het ligt in het Gelderse rivierengebied, tussen Maas, Waal, Rijn en Lek. Maasdriel bestaat in totaal uit elf kernen en heeft bijna 23.000 inwoners. In Hedel wonen ca. 4.675 mensen.

Hedel ligt aan de Maas in het prachtige rivierenlandschap van de Bommelerwaard. In dit gebied vindt men diverse unieke plekken, zoals het tot de verbeelding sprekende middeleeuwse Kasteel Ammersoyen, de natuurgebieden Fort Sint Andries en de Hurnse Kil. Ook het eiland van Alem en recreatiegebied De Zandmeren zijn het bezoeken waard. Het uitgestrekte rivierenlandschap is uitermate geschikt als wandel- en fietsgebied. Ook voor watersporters en vissers bieden de Maas en de Waal vele mogelijkheden. Hedel heeft bovendien een eigen jachthaven. Sinds de middeleeuwen is de traditionele paardenmarkt in november met gemiddeld 35.000 bezoekers een druk bezocht evenement en voor velen dé feestdag van het jaar. Gelijktijdig met de markt is er kermis in het dorp.

In Hedel en het naastgelegen Ammerzoden zijn voldoende dagelijkse voorzieningen aanwezig. Bovendien ligt het dorp op steenworp afstand van ‘s-Hertogenbosch, met haar gezellige oude binnenstad, vele winkels en uitgaansgelegenheden en naar het noorden de historische plaats Zaltbommel, met de nodige stadse voorzieningen. De bereikbaarheid van Hedel is zeer goed. Er is een directe verbinding met de A2 en ook de stations van Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer.