De omgeving

shutterstock_102077245-sHedel is één van de woonkernen van gemeente Maasdriel. Het ligt in het Gelderse rivierengebied, tussen Maas, Waal, Rijn en Lek. Maasdriel bestaat in totaal uit elf kernen en heeft ruim 24.000 inwoners. In Hedel wonen bijna 5000 mensen.

Hedel ligt aan de Maas in het prachtige rivierenlandschap van de Bommelerwaard. In dit gebied vindt men diverse unieke plekken, zoals het tot de verbeelding sprekende middeleeuwse Kasteel Ammersoyen, de natuurgebieden Fort Sint Andries en de Hurnse Kil. Ook het eiland van Alem en recreatiegebied De Zandmeren zijn het bezoeken waard. De Bommelerwaard grenst aan de Betuwe en het Land van Maas en Waal. Ook in deze gebieden is fantastisch natuurschoon te vinden, afgewisseld met leuke plaatsjes en ver-schillende kastelen. Het uitgestrekte rivierenlandschap is uitermate geschikt als wandel- en fietsgebied. Het heeft sfeervolle dijkjes met unieke uiterwaarden, boomgaarden en landerijen waar men heerlijk kan vertoeven. Ook voor watersporters en vissers bieden de Maas en de Waal vele mogelijkheden. Hedel heeft bovendien een eigen jachthaven.

In Hedel is de jaarlijks (in november) terugkerende paardenmarkt een druk bezocht evenement. De markt bestaat waarschijnlijk al sinds de middeleeuwen en is tegenwoordig vooral een traditionele ge-beurtenis die voor velen dé feestdag van het jaar is. Gelijktijdig met de markt is er kermis in het dorp. Gemiddeld komen er ongeveer 35.000 bezoekers op deze activiteiten af.

In Hedel zijn voldoende winkels voor de dagelijkse boodschappen. Een paar jaar geleden zijn de winkelvoorzieningen in Hedel zelfs uitgebreid. Bovendien ligt het dorp op steenworp afstand van ‘s-Hertogenbosch, met haar gezellige oude binnenstad, vele winkels en uitgaansgelegenheden. Richting het noorden bereikt men vrij snel de historische plaats Zaltbommel. Ook hier zijn stadse voorzieningen ruimschoots voorhanden.

De bereikbaarheid van Hedel is zeer goed. Er is een directe verbinding met de A2 en ook de stations van Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer.