Woningtype L (bouwnr 31 tm 36)

Woningtype L met bouwnummers 31 tot en met 36 zijn sfeervolle en comfortabele semi-bungalows. Aaneengebouwd, met één bouwlaag en deels een kap, lijken deze woningen een veilige, bijna intieme plek te hebben gevonden tussen de andere woningen in Grutakker. Ze hebben alle noodzakelijke voorzieningen op de begane grond. Naast een ruime woonkamer, een woonkeuken, een trapkast met de opstelplaats voor de wasmachine en een entree met garderobenis en toiletruimte, hebben ze namelijk ook een uitgebreide badkamer (twee wastafels, douchehoek en wandcloset) en een ruime slaapkamer op de begane grond.

De woningen hebben alle een mooie beeldbepalende erker en een getimmerd luifel bij de voordeur. De patio-achtige buitenruimte is zowel vanuit de woning, via openslaande tuindeuren, als vanuit het achterompad te bereiken.

Op de verdieping hebben deze huizen nog een forse ruimte voorzien van een fraaie dakkapel en met de opstelling van de cv-ketel en mechanische ventilatie-unit. Het voorzien van een verblijfsruimte op deze verdieping van de woningen is op grond van het bestemmingsplan niet toegestaan. Optioneel is er de mogelijkheid om op de verdieping een wand te plaatsen met deur en kozijn om een scheiding te maken tussen het deel met installaties en het overige. De praktische bergzolder (vliering) is via de vlizotrap te bereiken. Een houten buitenberging tegen de achterzijde van de woning maakt het programma compleet.